Paul John indisk whisky

Hvad er Paul John indisk whisky? Goa i Indien har i årtier været en eftertragtet turistdestination for turister fra hele verden. De lokale siger at Goa kun har 3 årstider: varm, varm og varmere. Hvad de fleste dog ikke ved, er at staten gemmer på mere end eksotiske sandstrande, gæstfrie spisesteder og et pulserende natteliv.

I Goa laver de nemlig også whisky og ikke hvilken som helst whisky. I området findes en enorm mængde forskellige krydderier og afgrøder som i århundrede har nydt godt af de bedste vækstforhold. Den høje vandkvalitet i det omkringliggende bjergområde er derfor blevet grundstenen for en helt unik smagsoplevelse.

“Malten bliver importeret fra Himalaya …

Det kommer ikke som en overraskelse for John Distillery, for de har været i gang med at producere whisky siden 1996. Det var i 2008 at Master Distiller Michael D’souza tog en vigtig beslutning. Han ville sætte regionens lokale ingredienser og gavnlige modningsforhold på en vigtig prøve. Han ville introducere Paul John indisk whisky til det prestigefyldte internationale single malt-marked.

Malten bliver importeret fra Himalaya og i kælderen under produktionsanlægget hygger deres godt 10 forskellige varianter sig i tønder af amerikansk hvid eg. Tørven kommer naturligvis fra Skotland. Det er nemlig en af de få ting der ikke vokser i regionen. Med en Angel’s Share og en modningsprocess der er op til 4 gange hurtigere end i Skotland er velsignelserne nærmest sikret. Paul John er derfor et navn der bliver sværere og sværere for whisky-interesserede at undgå.

Paul John indisk whisky - indian whisky - photo foto

Vi er i Vaulten meget imponerede og spændte på at kunne dele oplevelsen omkring den spændende indiske whisky fra Paul John, med dig. Faktisk havde vi 3 forskellige Paul John indiske whiskyer med til vores virtuelle whiskysmagning ‘Ireland vs. India’ – med stor begejstring fra vores 120 deltagere. Den danske uafhængig whiskyekspert The Whisky Viking har anmeldt forskellige Paul John whiskyer – klik her for at se hvad han syntes om Paul John.
Du kan også selv være frisk og tage på personligt visit i Goa.

Se også hvad vi har tilgængeligt af Paul John – indisk whisky her for at begynde din rejse!

© Vault of SpiritsVerdens Whisky