fbpx Skip to content

Tomatin Cù Bòcan, Creation #5 - Colombian Andean Oak Casks (bottled 2023), 46%

Highland | Skotland
Destilleri
Tomatin
Type
Peated Single Malt
ABV
46%
Flaskestørrelse
70 cl
Flasket
2023
Fadtype
Colombian Andean Oak Casks

Cù Bòcan Creation #5 Colombian Andean er muligvis den første skotske single malt som har være modnet i fade lavet af Colombiansk Quercus humboldtii (Andesegetræ)

Andesegetræ er (som navnet antyder) egetræ som findes i Andesbjergene. Træsorten vokser i et højdelag af hele 3500-4000 meter. Den findes i kolde og utroligt fugtige tropeklimaer, og fældes på bæredygtig vis højt i Cordillera regionen. Lagring på andesegetræ giver whiskyen en yderst aromatisk og floral smag (appelsinblomster og roser), samt en eksotisk og frugtig note (mango, papaja og passionsfrugt).

Tomatin Cù Bòcan Matured in Colombian Andean Oak blev destilleret i december 2011, og blev til en start modnet i refill Amerikan oak hogshead fade, indtil den i juni 2021 blev hældt over på Andesegetræsfade. Efter lidt over et års modning på disse fade blev den tappet på flasker. Trods denne relativt korte ekstramodning har Andesegetræet alligevel haft en massiv indflydelse på whiskyens smagsprofil. Og man kan her smage en helt igennem unik (og lækker!) whisky.

Tomatin Cù Bòcan Matured in Colombian Andean Oak er aftappet ved en ABV på 46%.

Smagsnoter på Cù Bòcan Creation #5 Colombian Andean:
Man mødes af en helt utrolig mængde urter i duften – med en parfumeret aroma af ylang-ylang, nellike og eukalyptus, der langsomt går over i sødmefulde noter af hvid chokoladepraliné og citronkage. Blandingen af andesegetræets unikke kvaliteter og Cù Bòcans lette røgprofil har affødt noter af ristet kryddernellike, røget muskatnød og kreosot.

I smagen forøges samspillet mellem de sødmefulde noter og røgen samt krydderiet, hvilket resulterer i en smag af lejrbålsgrillede bananer, karamelknas, kryddernellike og vanilje. Urtenoterne som var så prominente i duften, er mere tilbageholdende, der til sidst går over i en lang, varm eftersmag med mild fenol og krydderi.

Denne udgivelse i den eksperimentelle Cù Bòcan serie fra Tomatin har været lagret på nye fade af Andesegetræ – resultatet er en ganske unik og yderst eksotisk whisky!

Duft: Frisk og elegant – med krydderi og harpiks.
Smag: Afrundet, blød og sødmefuld.
Finish: Lang, røget og mørk.

Tomatin er en by i det skotske Højland, der foruden destilleriet også gemmer på en uhyggelig legende. Bliv klogere på destilleriet her, hvis du tør, eller se hele vores skotske whisky-udvalg her.

Din pris

kr. 579,00

Kun 3 tilbage på lager

Din pris

kr. 579,00

Kun 3 tilbage på lager

FÅ 10% RABAT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og få 10% rabat på dit føste køb

*Gælder ikke smagninger og nedsatte varer.

Sommerpause

Vi tager en lille sommerpause: Vault of Spirits modtager ordrer som altid, men sender først pakkerne afsted d. 23. juli